ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Vegan μαγειρίτσα: η λατρεμένη των παιδιών

7 months ago

author:

Vegan μαγειρίτσα: η λατρεμένη των παιδιών

Η μαγειρίτσα είναι το πιάτο που σερβίρεται τη νύχτα της Αναστάσεως και θεωρείται ως πιάτο που κάνει ομαλή για το στομάχι τη μετάβαση από τη νηστεία στην κρεατοφαγία της Κυριακής του Πάσχα. Καθώς περιέχει όλα εκείνα τα εντόσθια που πολλοί δεν αγαπούν –όπως η πλειοψηφία των παιδιών για παράδειγμα- μπορείτε να φτιάξετε την Vegan εκδοχή της μαγειρίτσας. Σκεφτείτε και όλους εκείνους τους φίλους σας που δεν τρώνε πια κρέας και έχουν ασπαστεί και μυηθεί στη vegan διατροφή… Έχουν και εκείνοι δικαίωμα στις παραδόσεις της Λαμπρής!

Υλικά:
1 κιλό από διάφορα φρέσκα μανιτάρια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 πράσα ψιλόκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
10 μαρουλόφυλλα λεπτοκομμένα
μερικά σέσκουλα λεπτοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1κουταλιά κάρυ
λίγο μπούκοβο αν θέλετε να έχει πικάντικη γεύση
αλάτι και πιπέρι

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα μανιτάρια και στη συνέχεια τα κόβουμε σε κομμάτια. Σε μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Όταν μαραθούν λίγο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν όλα μαζί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαρούλι και τα σέσκουλα. Προσθέτουμε τον ζωμό και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε μεσαία φωτιά για 20 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν το σβήσουμε, προσθέτουμε το ρύζι.

Πηγή: Arkoudos.gr