ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό: εύκολα ξυλάκια με γιαούρτι, μέλι και φιστίκια

1 month ago

author:

Παγωτό: εύκολα ξυλάκια με γιαούρτι, μέλι και φιστίκια

Το γιαούρτι αποτελεί την τέλεια βάση για παγωτό. Ειδικά όταν το παγωτό απευθύνεται στα παιδιά, πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας τι θα πάρουν από αυτό. Με ποιον τρόπο θα τα ωφελήσει. Το παγωτό είναι δροσιστικό και ευχάριστο αλλά δεν είναι υγιεινό. Έχει μεγάλες ποσότητες λιπαρών και ζάχαρης. Τι κάνουμε για να προστατεύσουμε και παράλληλα να δροσίσουμε τα παιδιά μας; Μία είναι η απάντηση. Φτιάχνουμε μόνες μας το παγωτό τους. Η καλύτερη επιλογή είναι τα φρούτα του καλοκαιριού που μπορούν να συνδυαστούν με γιαούρτι ή γάλα καρύδας και αμυγδάλου. Έχουν από μόνα τους όση ζάχαρη χρειάζεται ένα παγωτό και κάπως έτσι δεν χρειάζεται να προσθέσετε εσείς περισσότερη. Για κάτι πιο γαλατένιο όμως και χωρίς φρούτα, ας δούμε τα εύκολα παγωτοξυλάκια με γιαούρτι, μέλι και φιστίκια. Εύκολα και υγιεινά.

Για 6 παγωτά θα χρειαστείτε:

6 φόρμες για παγωτό ξυλάκι
6 ξυλάκια παγωτού
2 κούπες γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές της σούπας μέλι
100 γρ φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα

Αναμείξτε το μέλι με το γιαούρτι και προσθέστε τα μισά από τα θρυμματισμένα φιστίκια. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες λεμόνι. Του πάει πολύ. Βάλτε το μείγμα στις φόρμες αλλά μην ξεχάσετε να στερεώσετε και τα ξυλάκια παγωτού γιατί αφού παγώσουν τα παγωτάκια σας, θα είναι αργά. Βάλτε για 4 ώρες στην κατάψυξη και στη συνέχεια ξεφορμάρετε και πασπαλίστε με επιπλέον θρυμματισμένο φιστίκι. Το μυστικό για να κολλήσει το φιστίκι πάνω στο παγωμένο ξυλάκι, είναι να αφήσετε 2 λεπτά το ξυλάκι εκτός της φόρμας του πάνω σε ένα πιάτο. Το ελάχιστο που θα λιώσει, είναι ικανό να κρατήσει πάνω του το θρυμματισμένο φιστίκι.