mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο που τρελαίνει τα παιδιά

1 month ago

author:

Mommy.gr

Εύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο που τρελαίνει τα παιδιά

Η γαλατόπιτα είναι νόστιμη και ειδικά στην εκδοχή της χωρίς φύλλο, είναι ιδιαιτέρως αγαπητή από τα παιδιά. Μοιάζει σαν ψημένη στον φούρνο κρεμούλα και σε συνδυασμό με την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη, είναι ένα από τα αγαπημένα τους γλυκά. Η Παρασκευή της εξαιρετικά απλή και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σαν τέχνασμα κατανάλωσης γάλακτος από παιδιά που ούτε να το δουν δεν θέλουν! Ας δούμε πώς φτιάχνεται η εύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.

Υλικά για ένα κανονικό ταψί – 12 μερίδες

1,5 λίτρο φρέσκο γάλα
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
120 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
50 γρ. κορν φλάουρ
1 φακελάκι βανίλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και από ένα λεμόνι
80 γρ βούτυρο αγελάδος

Για την τραγανή κρούστα:
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 αυγό

Για το γαρνίρισμα
κανέλα και ζάχαρη άχνη

Βάζουμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη. Σε μέτρια ένταση. Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να λιώσει η ζάχαρη αλλά να μην κολλήσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν λιώσει η ζάχαρη σβήνουμε τη φωτιά και κατεβάζουμε από την εστία την κατσαρόλα.

Σε ένα μεγάλο σκεύος χτυπάμε καλά τα 4 αυγά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τη βανίλια, το ξύσμα πουρτοκαλιού και λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά. Με μια μεγάλη κουτάλα σερβιρίσματος, προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μια κουταλιά από το γάλα ανακατεύοντας δυνατά ώστε να μην κόψουν τα αυγά. Σταδιακά προσθέτουμε όλο το γάλα και ανακατεύουμε δυνατά και συνεχώς. Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω στην εστία σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε. Όταν «δέσει» το μείγμα τότε η κρέμα είναι έτοιμη για να δεχθεί το βούτυρο. Κατεβάζουμε, λοιπόν, από την εστία, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Σε βουτυρωμένο ταψί που έχουμε πασπαλίσει με ελάχιστο σιμιγδάλι περιχύνουμε το μείγμα. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό, τη ζάχαρη και το νερό της που θα κάνουν την όμορφη κρούστα και το προσθέτουμε πάνω από την κρέμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις για περίπου μία ώρα. Αν δούμε ότι «αρπάζει» από πάνω, σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε να συνεχίσει ανενόχλητο το ψήσιμό του.

Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα!