mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες
Διατροφή & Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς με σιμιγδάλι και κακάο

November 25, 2019

author:

Mommy.gr

Χαλβάς με σιμιγδάλι και κακάο

dsc04513Ο αγαπημένος μας σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ιδανικός σε περιπτώσεις χορτοφαγίας και νηστείας, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας! Περιέχει Φώσφορο και είναι πλούσιος σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες ενισχύουν την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, την πνευματική διαύγεια, τη μνήμη και το μεταβολισμό. Αυτή η συνταγή ξεφεύγει από την παραδοσιακή γνωστή διαδικασία καθώς είναι κατάλληλη για τους λάτρεις του κακάο!

Υλικά:

1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
3 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. νερό
1 κ.σ. καλά γεμάτη κακάο
1 βανίλια

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί λίγο.
2. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και φτιάχνουμε το σιρόπι.
3. Μόλις το λάδι ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο λάδι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
4. Μόλις το σιρόπι βράσει, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και το αφήνουμε όπως είναι πάνω στο μάτι.
5. Όταν το σιμιγδάλι έχει πάρει το χρώμα που θέλουμε, ρίχνουμε μέσα το κακάο και ανακατεύουμε καλά να αλλάξει χρώμα όλο το μείγμα.
6. Πολύ προσεκτικά το απομακρύνουμε από το μάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά και με προσοχή το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι. Επειδή πιτσιλάει το σκεπάζουμε για να μην καούμε κι έπειτα το ξανα-τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε για να δέσει ο χαλβάς με το σιρόπι μας.
7. Μόλις γίνει το μείγμα μας το αδειάζουμε σε μια φόρμα.
8. Πασπαλίζουμε με κακάο ή με λιωμένη κουβερτούρα!

Originally posted 2015-03-30 04:30:50.