mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάξτε λαχταριστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τα παιδιά

2 years ago

author:

Mommy.gr

Φτιάξτε λαχταριστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τα παιδιά

Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα πέρα από πολύ νόστιμα είναι και μια διασκεδαστική διαδικασία. Σκεφθείτε όλα αυτά τα σχήματα και τα χρώματα με τα οποία μπορούν στην πραγματικότητα να παίξουν τα παιδιά σας. Μπισκοτάκια σε σχήμα ταράνδου, αστεράκια, μποτούλες του Αϊ Βασίλη, δεντράκια και ό,τι άλλο βρείτε σε κουπ πατ, μπορείτε να το ψήσετε σε μπισκοτάκι.

Ο στολισμός του μπισκότου μπορεί να γίνει με ζαχαρόπαστα, με βουτυρόκρεμα, με γλάσο σοκολάτας και πολύχρωμη τρούφα ή με ό,τι άλλο σας εμπνέει. Ας δούμε πώς γίνονται…

Υλικά για 40 μπισκότα:
100 γρ. βούτυρο γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα από μία βανίλια ή ένα φακελάκι βανίλια σε σκόνη
1 κουταλιά baking powder
1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο σοκολάτας:
250 γρ. σοκολάτα μπίτερ
1 κουταλιά βούτυρο
πολύχρωμη τρούφα

Για τη ζαχαρόπαστα:
¼ της κούπας κρύο νερό
30 γρ. ζελατίνη
1 κιλό ζάχαρη άχνη
½ κούπα γλυκόζη
2 κουταλιές φυτικό βούτυρο

Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Καλό είναι το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή νωρίτερα να το έχετε λιώσει (όχι στον φούρνο μικροκυμάτων). Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια, το αλάτι, το baking powder και σταδιακά το αλεύρι. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος περίπου 2 εκατοστών. Με τις κουπ πατ κόβουμε τα μπισκότα σε σχήματα. Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στους 180 για 15 λεπτά. Δεν θέλουμε να ξεροψηθούν γιατί πραγματικά επηρεάζεται η γεύση τους.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Στην πραγματικότητα ο λόγος για τον οποίον βάζουμε βούτυρο είναι γιατί θέλουμε να γυαλίζει το γλάσο μας. Με το γλάσο σοκολάτας αυτοσχεδιάζουμε. Μπορούμε είτε να βουτήξουμε το 1/3 του μπισκότου και να το πασπαλίσουμε με πολύχρωμη τρούφα ή και να το καλύψουμε όλο το μπισκότο από τη μια μεριά με σοκολάτα. Συνήθως δεν το προτιμάμε γιατί καλύπτει η σοκολάτα τη βουτυρένια γεύση του μπισκότου. Στη συνέχεια μπορούμε πάνω στο γλάσο και πριν αυτό στεγνώσει να ρίξουμε τρούφα πολύχρωμη!

Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε ζαχαρόπαστα. Τα υλικά τα βλέπετε πιο πάνω. Όμως, προσοχή… Εκείνο που πρέπει να σας πούμε είναι πως η ζαχαρόπαστα είναι εξαιρετικά δύσκολη στην Παρασκευή της. Θέλει πολύ δυνατή δουλειά με τα χέρια και δύναμη. Αν είστε κουρασμένες ή αν δεν έχετε την απαιτούμενη αντοχή μην το επιχειρήσετε, θα πονάτε μια εβδομάδα τουλάχιστον. Στην αγορά υπάρχουν έτοιμες ζαχαρόπαστες σε όποιο χρώμα θέλετε. Πάρτε από αυτές, κόψτε στα σχήματα που θέλετε και καλύψτε τα μπισκότα. Για να κολλήσει η ζαχαρόπαστα πάνω στο μπισκότο, θα πρέπει να περάσετε με το πινέλο και με ελάχιστο νερό, την όψη που πρόκειται να κολλήσει στο μπισκότο. Όχι και τις δύο.