mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες
Eίμαι μαμά Διατροφή & Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάξε fruit leathers με τα φρούτα του καλοκαιριού!

3 weeks ago

author:

Mommy.gr

Φτιάξε fruit leathers με τα φρούτα του καλοκαιριού!

511683Τα μούρα του καλοκαιριού και τα πυρηνόκαρπα φρούτα, όπως το κεράσι και τα ροδάκινα, είναι κατάλληλα για υπέροχες μαρμελάδες και ζελέδες. Μια εναλλακτική συνταγή για να συντηρήσουμε τα καλοκαιρινά φρούτα όλο το χειμώνα είναι να τα μετατρέψουμε σε leathers, δηλαδή σε φρουτένιες φέτες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σνακ, σε διακοσμήσεις ή να τρώγονται σκέτες. Μέσω της αφυδάτωσης, το φρούτο μετατρέπεται σε ένα γλυκό, τραγανιστό σνακ που μπορεί να διατηρηθεί για μήνες.
Δοκίμασε με φράουλες, βατόμουρα, κεράσια, βερίκοκα,-όλα είναι καλές επιλογές-πολτοποίησέ τα και σιγόβρασε μέχρι να δέσει το μείγμα. Απλωσε τον πολτό πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και αποξήρανέ το στο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία για πολλές ώρες. Μέσα από την διαδικασία αυτή, η υγρασία απομακρύνεται αργά, χωρίς να καταστρέφεται το φρούτο και διατηρώντας το άρωμά του. Έτσι θα έχεις φρούτα σε πρακτική μορφή που μεταφέρονται εύκολα και έχουν μέσα τους την γεύση του καλοκαιριού.

fruit-leatherΥλικά
1 κιλό φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση (6 φλιτζάνια) ή
1 κιλό γλυκά κεράσια χωρίς κουκούτσια (5 1/2 φλιτζάνια) ή
1 κιλό βερίκοκα χωρίς κουκούτσια (6 φλιτζάνια) ή
1 κιλό βατόμουρα χωρίς κοτσάνι (6 φλιτζάνια)
2-6 κουταλιές της σούπας μέλι

 

Εκτέλεση
1.Κάνουμε το φρούτο πολτό με την βοήθεια του μπλέντερ μέχρι να γίνει εντελώς λείο. Αν χρησιμοποιούμε φράουλες, σουρώνουμε το μείγμα για να φύγουν τα σποράκια.
2. Βάζουμε τον πολτό σε μια μεσαία κατσαρόλα για να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Βράζουμε 8-12 λεπτά το βατόμουρο, 20-25 λεπτά το βερίκοκο, 35-40 λεπτά το κεράσι και 35-55 λεπτά την φράουλα.
3. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, ανάλογα με τη γεύση. Ο πολτός αυτός μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 3 μέρες στο ψυγείο στην φάση αυτή.
4. Τοποθετούμε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου και προθερμαίνουμε. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε τον πολτό με μια σπάτουλα, έτσι ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος περίπου 4 χιλιοστά, αφήνοντας λίγα χιλιοστά κενό στις άκρες του ταψιού. Οι άκρες καλύτερα να είναι ελαφρώς πιο παχιές, καθώς ξηραίνονται πιο γρήγορα.
5. Άφησε τον πολτό να αποξηρανθεί στον φούρνο για 6 με 7 ώρες, μέχρι να μοιάζει με δέρμα, σταθερό αλλά εύπλαστο. Μετά βγάλε το με το αντικολλητικό χαρτί και άφησέ το να σταθεροποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι τη στιγμή που θα ξεκολλάει εύκολα από το χαρτί. Αυτό θα πάρει από 24 μέχρι 72 ώρες.
6. Άπλωσε ριζόχαρτο πάνω από το δέρμα. Τύλιξε το ριζόχαρτο με το δέρμα σε ρολό, αφαιρόντας έτσι το αντικολλητικό χαρτί. Μ ετο μαχαίρι, κόβουμε το ρολό σε κομμάτια των 3 εκατοστών. Τυλίγουμε σε ζελατίνη και διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για 3 εβδομάδες ή για 3 μήνες στο ψυγείο.

051111015-01-fruit-leather-recipe_xlg

Originally posted 2014-08-23 09:40:56.