mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες
Διατροφή & Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φαλάφελ, οι γνωστοί ρεβυθοκεφτέδες!

November 16, 2019

author:

Mommy.gr

Φαλάφελ, οι γνωστοί ρεβυθοκεφτέδες!

Μια ιδέα για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου είναι να φτιάξουμε κεφτεδάκια από ρεβίθια! Τα ιδιαίτερα φαλάφελ κατάγονται από την Αίγυπτο κι έχουν μια ασυνήθιστα ωραία γεύση! Μπορούμε να τα απολαύσουμε μέσα σε αράβικη πιτούλα με γιαούρτι, με σαλάτα, με τηγανιτές πατάτες και με ό,τι άλλο μας κάνει όρεξη! Είναι εύκολα στο μαγείρεμα και πολύ θρεπτικά!

photo1

Υλικά:

400 γρ ρεβίθια
Χυμός από 1/2 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.γλ. κύμινο
λίγο πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά ταχίνι ή 4 κ.γλ. σουσάμι
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γλ μπέικιν
2 κ.γλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γλ. μέντα ψιλοκομμένη
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια.
2. Την επομένη τα βράζουμε καλά και τα σουρώνουμε.
3. Τα λιώνουμε στο μούλτι μαζί με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, το ταχίνι, το κόλιαντρο και το αλάτι να λιώσουν καλά και να ομοιγενοποιηθούν.
4. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τον μαϊντανό και την μέντα και ανακατεύουμε.
5. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ή μικρές φλογέρες
6. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
7. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο
8. Τηγανίζουμε τα φαλάφελ μέχρι να ροδοκοκκινήσουν περίπου για 3 λεπτά

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στραγγίζουμε από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί.

Είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Originally posted 2015-03-23 04:30:24.