mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες
Διατροφή & Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με καρότο, αβοκάντο και σπόρους

November 12, 2019

author:

Mommy.gr

Σαλάτα με καρότο, αβοκάντο και σπόρους

carrot-and-avocado-salad-010Αν αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη μπορούμε να δημιουργήσουμε απολαυστικά πιάτα και πολύ θρεπτικά. Για παράδειγμα το πολύ θρεπτικό αβοκάντο που συνήθως δεν ενθουσιάζει αν το συνδυάσουμε με άλλα γευστικά υλικά δένει τέλεια και μας χαρίζει τα ωφέλιμα συστατικά του! Ωμό, καθαρισμένο και σερβιρισμένο σε μια σαλάτα με καρότα αρωματισμένα με κύμινο δημιουργεί ένα χρωματιστό πιάτο που γαργαλάει ευχάριστα τον ουρανίσκο μας!

 

 

Υλικά:

1 κ.σ. ηλιόσποροι
1 κ.σ. σουσάμι
1 αβοκάντο καθαρισμένο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
4 φλιτζ. μείγμα από χόρτα από παντζάρι και ραπανάκι
3 κ.γλ. sour cream
Φαγώσιμα λουλούδια για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Για τα καρότα με κύμινο:

1/2 κιλό καρότα καθαρισμένα
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. ξύδι κόκκινο
1/4 φλυτζ. και 2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 πορτοκάλια
2 λεμόνια τεμαχισμένα στα 2

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μεγάλο σκεύος βάζουμε τα καρότα με νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για 20 λεπτά περίπου.
3. Στο μεταξύ αναμειγνύουμε σε ένα μπωλ το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι μαζί με το ξύδι και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Στραγγίζουμε τα καρότα και τα αραδιάζουμε σε ένα τηγανάκι. Ρίχνουμε το μείγμα από κύμινο.
5. Κόβουμε το 1 πορτοκάλι στα δύο και μαζί με το 1 λεμόνι τα βάζουμε πάνω στα καρότα.
6. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα καρότα.
7. Μεταφέρουμε τα καρότα σε μια πιατέλα.
8. Όταν θα κρυώσουν στύβουμε σε ένα μπωλ το χυμό από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια που ψήθηκαν μαζί με το υπόλοιπο πορτοκάλι και λεμόνι που δε χρησιμοποιήσαμε.
9. Προσθέτουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
10. Ανακατεύουμε και ραντίζουμε με αυτό τα καρότα.

Για τη σαλάτα:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 180.
2. Ρίχνουμε τους ηλιόσπορους και το σουσάμι σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε για λίγο στο φούρνο (7 λεπτά) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
4. Αραδιάζουμε τα καρρότα σε μια πιατέλα μαζί με τη συνοδευτική σάλτσα.
5. Τοποθετούμε το αβοκάντο και τα χόρτα και ραντίζουμε με τη σως.
6. Βάζουμε τη sour cream στην κορυφή και πασπαλίζουμε τους σπόρους και το σουσάμι.
7. Εάν θέλουμε σερβίρουμε με φαγώσιμα λουλούδια!

Originally posted 2015-03-20 04:30:55.