mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παραδοσιακές μελωμένες δίπλες με πορτοκάλι και σοκολάτα

4 weeks ago

author:

Mommy.gr

Παραδοσιακές μελωμένες δίπλες με πορτοκάλι και σοκολάτα

Οι δίπλες μετά τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες είναι το γλυκό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι τα Χριστούγεννα. Εξαιρετικά εύκολες στην παρασκευή τους, κάνουν το σπίτι να μυρίζει κανέλα, πορτοκάλι και καρύδι. Τελευταία, η σύγχρονη τάση τις θέλει επικαλυμμένες με σοκολάτα τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Όπως και να’χει στολίστε τις δίπλες σε μεγάλη γυάλινη πιατέλα, τοποθετημένες με τρόπο που να θυμίζει χριστουγεννιάτικο δεντράκι. Θα τραβήξουν όλα τα βλέμματα των καλεσμένων σας.

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 ml χυμό πορτοκαλιού
150 ml γάλα
150ml ελαιόλαδο
150 γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
ξύσμα από πορτοκάλι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:
500 γρ ζάχαρη
500 ml νερό

Μέλι, κανέλα και θρυμματισμένα καρύδια για το πασπάλισμα ή σοκολάτα κουβερτούρα…

Χτυπήστε καλά στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη μαζί με τον χυμό από πορτοκάλι, το γάλα και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέστε το αυγό, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη σόδα και χτυπήστε καλά. Σταδιακά ξεκινήστε να προσθέτετε το αλεύρι ενώ χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, αφήστε την για περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί και στη συνέχεια ανοίξτε την με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Το πάχος του φύλλου δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2 χιλιοστά. Κόψτε λωρίδες και τηγανίστε σε ελαιόλαδο διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα. Όταν τηγανιστούν, αφήστε τις να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια βουτήξτε τις μέσα σε κρύο σιρόπι. Πασπαλίστε με μέλι, κανέλα και θρυμματισμένα καρύδια ή επικαλύψτε τις με σοκολάτα κουβερτούρα.

“: