mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες
Διατροφή & Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα με λαχανάκια Βρυξελλών

November 11, 2019

author:

Mommy.gr

Πίτσα με λαχανάκια Βρυξελλών

Και ποιος δεν λατρεύει την πίτσα; Η πίτσα τρώγεται το πρωί το μεσημέρι, το βράδυ, είναι τέλειο σνακ για τη δουλειά και το σχολείο, για μια βραδιά με φίλους, για να συνοδεύσει μια ταινία, για να τη φτιάξουμε στους φίλους των παιδιών μας! Και το καλύτερο; Μπορείς να βάλεις ό,τι υλικά θέλεις για να γίνει πιο υγιεινή! Εμείς δοκιμάσαμε μια πίτσα με λαχανάκια Βρυξελλών και σου προτείνουμε να τη βάλεις στο μενού της εβδομάδας!

Brussels-Sprouts-and-Bacon-Pizza-Bites-of-Bri

Υλικά:

για τη βάση

1 1/8 φλιτζ. ζεστό νερό
3 κ.γλ. ξερή μαγιά
1 κ.σ. μέλι
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζ. Αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζ. Αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.σ. αλάτι

για την πίτσα

6 φέτες μπείκον ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
220 γρ. Λαχανάκι Βρυξελλών σε λεπτές φέτες χωρίς το κοτσάνι
1/4 κ.σ. πιπέρι
1/8 κ.σ. αλάτι
110 γρ. τυρί προβολόνε
110 γρ. φέτα
2 κ.σ. παρμεζάνα ώριμη

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά το μέλι και το ελαιόλαδο.
2. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και μετά το αφήνουμε  για 10′
3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι η ζύμη να ομοιογενοποιηθεί και να είναι κολλώδης
4. Με τα χέρια μας φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη και τη δουλεύουμεμε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια επιφάνεια.
5. Έπειτα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ίδιο μπωλ και βάζουμε τη ζύμη ώστε να καλυφεί με το λάδι
6. Καλύπτουμε με μια πετσέτα και τοποθετούμε το μπωλ σε ένα ζεστό μέρος. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα.
7. Αφού φουσκώσει η ζύμη την απλώνουμε σε μια επιφάνεια με αλεύρι για να την ανοίξουμε σα βάση πίτσας. Ίσως χρειαστεί λίγη ώρα να τη δουλέψουμε για να ανοίξει στο μέγεθος που θέλουμε.
8. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε  το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό
9. Μόλις ψηθεί βάζουμε το μπέικον σε ένα χαρρτί κουζίνας για να είναι στεγνό.
10. Αφαιρούμε όλο το λίπος από το μπείκον που έχει μείνει στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά.
11. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει
12. Προσθέτουμε το σκόρδο, το λαχανάκι, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά
13. Βγάζουμε από τη φωτιά
14. Προθερμαίνουμε το φούρνο και στρώνουμε τα υλικά μας στην ζύμη μας.
15. Έπειτα προσθέτουμε τα τυριά ώστε να καλυφθεί ολόκληρη η πίτσα
16. Ψήνουμε για 25′ περίπου

Kαλή όρεξη!

Originally posted 2015-03-18 09:20:37.