ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτα του βοσκού: γιατί αρέσει τόσο πολύ στα παιδιά;

3 weeks ago

author:

Πίτα του βοσκού: γιατί αρέσει τόσο πολύ στα παιδιά;

Η πίτα του βοσκού είναι αγαπημένη λύση, πρόταση, ιδέα για κάθε μητέρα που πασχίζει να ταΐσει λαχανικά στα παιδιά της. Για κάποιον λόγο που δεν μπορεί τελικά παρά να είναι η απίστευτα ωραία γεύση της, τα παιδιά την λατρεύουν. Πολλά από τα παιδιά μάλιστα, θέλουν την πίτα του βοσκού της προηγούμενης μέρας στο πρωινό της επόμενης αλλά και στο ταπεράκι για το κολατσιό του σχολείου. Ας δούμε πώς φτιάχνεται η αγαπημένη πίτα των παιδιών και όλης της οικογένειας!

Υλικά:

1 κιλό κιμά από βοδινό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε πολύ μικρά κομματάκια
1 σέλερι λεπτοκομμένο
2 ντομάτες μεγάλες και ώριμες περασμένες από το μπλέντερ
200 γρ αρακά
200 γρ καλαμπόκι
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Για τον πουρέ πατάτας:

1 κιλό πατάτες
150 γρ βούτυρο αγελαδινό
250 γρ γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
11/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1 αβγό
Κεφαλοτύρι και φρυγανιά τριμμένη για το τελείωμα

Τσιγαρίζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι και σταδιακά προσθέτουμε όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα. Όταν πάρουν χρώμα και εξατμιστούν τα όποια υγρά, προσθέτουμε τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Λίγο μετά προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε καλά για αρκετή ώρα. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν όλα μαζί μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά που θα βγάλουν.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας. Έχουμε βράσει και ξεφλουδίσει τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό μηχάνημα του πουρέ. Προσθέτουμε το γάλα, το αβγό, την γραβιέρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει αφράτος ο πουρές μας.

Σε πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει καλά, απλώνουμε μια στρώση από τον πουρέ. Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα που έχουμε στο τηγάνι και τέλος τον υπόλοιπο πουρέ σε μια ωραία στρώση. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε στους 200 βαθμού στις αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά.