mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες
Διατροφή & Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπουκιές μπακαλιάρου με σκορδαλιά

November 15, 2019

author:

Mommy.gr

Μπουκιές μπακαλιάρου με σκορδαλιά

Παραδοσιακό, νόστιμο και επίκαιρο γεύμα! Την 25 Μαρτίου τα ελληνικά τραπέζια έχουν ως κυρίως πιάτο το μπακαλιάρο! Και φυσικά μπακαλιάρος χωρίς σκορδαλιά δε γίνεται γι’ αυτό σου έχουμε μια συνταγή και για τα δύο!

How-to-make-Bacalaitos-credit-Shutterstock

Υλικά
1 κομμάτι μπακαλιάρο
2 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. μπύρα
Λάδι για τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά

3-4 σκελίδες σκόρδο
½ φρατζόλα ψωμιού 2 ημερών
½ φλιτζ.ξύδι
½ φλιτζ.λάδι
1 κ. γλ.αλάτι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε φέτες και τον βάζουμε να ξαρμυρίσει αποβραδίς σε μία λεκάνη με κρύο νερό. Μέχρι την επομένη, αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές ακόμη.
2. Καθαρίζουμε το ψάρι βγάζοντας την πέτσα και τα κόκκαλα και την ουρά.
3. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια 1-2 εκατοστών.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το 1 φλιτζ. αλεύρι με τη μπύρα
5. Αδειάζουμε σε ένα πιάτο το υπόλοιπο αλεύρι και περνάμε ένα ένα τα κομμάτια μπακαλιάρου από το μείγμα μπίρας και μετά από το αλεύρι.
6. Σε ένα τηγάνι καίμε το λάδι. Προσθέτουμε τα κομμάτια μπακαλιάρου και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Γυρίζουμε ώστε να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές.
7. Τα βάζουμε να στραγγίσουν το λάδι σε απορροφητικό χαρτί

Για τη σκορδαλιά

1. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το ψωμί
2. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, το στραγγίζουμε και το λιώνουμε με το χέρι σε μικτά κομμάτια
3. Προσθέτουμε το ψωμί σταδιακά στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα

Originally posted 2015-03-23 04:30:04.