mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες
Διατροφή & Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαυρομάτικα με σέσκουλα και σπανάκι

November 11, 2019

author:

Mommy.gr

Μαυρομάτικα με σέσκουλα και σπανάκι

Τα υπέροχα μαυρομάτικα φασόλια μπορούν να μαγειρευτούν με πάρα πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι να τα φτιάξουμε με αγαθά εποχής όπως σέσκουλα και σπανάκι! Πρόκειται για μια γευστικότατη συνταγή όπου το σπανάκι και τα σέσκουλα αφήνουν τη γεύση τους απαλά!

dsc_0240

Υλικά:

250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
250 γρ. σπανάκι
250 γρ. σέσκουλα
1/2 κιλό ντοματάκια
1-2 καρότα σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι με μάραθο, άνηθο ή μαϊντανό
3-4 κουταλιές Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι και τα σέσκουλα
2. Τα ζεσταίνουμε για πέντε λεπτά και τα στραγγίζουμε.
3. Βράζουμε τα μαυρομάτικα, για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
4. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τα καρότα, το σπανάκι και τα σέσκουλα.
5. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και τα ντοματάκια λιωμένα και τα σκεπάζουμε με νερό.
6. Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 60′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

Originally posted 2015-03-19 04:30:20.