mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες
Διατροφή & Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κανελόνια με σπανάκι και φέτα

November 13, 2019

author:

Mommy.gr

Κανελόνια με σπανάκι και φέτα

Μέσα στην εβδομάδα συνήθως το ένα γεύμα είναι ζυμαρικά. Αυτήν τη φορά ξέφυγε από τα συνηθισμένα και φτιάξε ένα πιο μπελαλίδικο πιάτο. Προτίμησε τα κανελόνια με γέμιση σπανάκι, το οποίο το βρίσκουμε φρεσκότατο αυτήν την εποχή, σε συνδυασμό με την αγαπημένη μας φέτα και νόστιμη σπιτική μπεσαμέλ. Ένας έξυπνος τρόπος να βάλεις το σπανάκι στο γεύμα σου!

dsc_0039

Υλικά:

1 πακέτο κανελόνια
700γρ. σπανάκι
200γρ. σάλτσα ντομάτας
200γρ. φέτα τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό, 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη, 1 πρέζα κανέλας (προαιρετικά), πιπέρι
βούτυρο για άλειμμα

για τη μπεσαμέλ

80γρ. βούτυρο, 60γρ. αλεύρι, 1 λίτρο γάλα,
½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
2. Προσθέτουμε το σπανάκι και το τσιγαρίζουμε λίγο να μαραθεί.
3. Προσθέτουμε το πιπέρι, τη ζάχαρη και τον άνηθο.
4. Σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί σε δυνατή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά.
5. Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά.
6. Γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια.
7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC.
8. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ στον πάτο.
9. Απλώνουμε τα κανελόνια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πάνω από τη μπεσαμέλ απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας.
10 Συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νεράκι, τόσο όσο να σκεπάζονται ίσα ίσα τα κανελόνια.
11. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά, χαμηλώνοντας το φούρνο.
12. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε το κεφαλοτύρι.
13. Ψήνουμε για άλλα 10 -15 λεπτά, μέχρι να πάρει το φαγητό χρώμα. Σερβίρουμε.

Για τη σάλτσα

Ανακατεύουμε την σάλτσα ντομάτας, με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε πιπέρι και λίγο αλάτι, την κανέλα και την ζάχαρη.

Για τη μπεσαμέλ

Σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε το βούτυρο με το αλεύρι ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε το μείγμα μας ανακατεύοντας δυνατά.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.

Originally posted 2015-03-21 04:30:59.