ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπαράγγια: o διατροφικός θησαυρός που αγαπά το Instagram

3 months ago

author:

Σπαράγγια: o διατροφικός θησαυρός που αγαπά το Instagram

Το Instagram αγαπά τα σπαράγγια. Οι παρακάτω εικόνες θα σας κάνουν να καταλάβετε τι εννοούμε. Τα σπαράγγια δεμένα μεταξύ τους αποτελούν το πιο τέλειο μπουκέτο που μπορεί να σκεφτεί η φύση! Τα σπαράγγια όμως είναι και ένας διατροφικός θησαυρός και τα καλά νέα είναι πως αυτή είναι η αποχή τους. Αν τον Χειμώνα η μόνη σας επιλογή ήταν τα σπαράγγια σε κονσέρβα, τώρα είναι ο καιρός να τα απολαύσετε φρέσκα, ολόφρεσκα και λαχταριστά. Μάλιστα, καθώς αρχές Καλοκαιριού αρχίζουν να εξαφανίζονται από τους πάγκους των αγορών, μαγειρέψτε τα τώρα όσο πιο συχνά μπορείτε.


Μπορείτε να τα βάλετε σε ομελέτες, σε μακαρονάδες, σε σαλάτες, αλλά εμείς εδώ θα δούμε μια απλή συνταγή για κριθαρότο με σπαράγγια.

Υλικά για 4 άτομα:

500 γρ. κριθαράκι χονδρό
20 σπαράγγια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. προσούτο
5 κούπες ζωμό λαχανικών
150γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο

Σε αντικολλητικό σκεύος θα τσιγαρίσω σε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, τις σκελίδες του σκόρδου και τα φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα. Μόλις πάρουν χρώμα θα προσθέσω τα σπαράγγια κομμένα σε φέτες. Στη συνέχεια θα προσθέσω τον ζωμό των λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι και μόλις πάρει βράση θα ρίξω το κριθαράκι. Σκεπάζω και αφήνω να βράσει για να ρουφήξει όλα τα υγρά. Όταν είναι έτοιμο, ανοίγω το καπάκι, προσθέτω το προσούτο κομμένο σε λωρίδες και την τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρω αμέσως γιατί το κριθαρότο όσο μένει λασπώνει…

Πηγή: Arkoudos.gr