ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σολομός με λαχανικά στη λαδόκολλα: ο τρόπος για να φάνε ψάρι τα παιδιά

3 months ago

author:

Σολομός με λαχανικά στη λαδόκολλα: ο τρόπος για να φάνε ψάρι τα παιδιά

Ο σολομός είναι ένα από τα πιο γευστικά και τρυφερά στη σάρκα τους ψάρια. Μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα και τον αγαπούν πολύ τα παιδιά. Ελάχιστα τους θυμίζει ψάρι ένα φιλέτο σολομού… Είναι και εκείνο το ροζ χρώμα του που τα αποτρελαίνει. Ο σολομός είναι ένα ψάρι αμφιλεγόμενο. Πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά που τόσο έχει ανάγκη ο οργανισμός μας αλλά και άκρως τοξικός όταν πρόκειται για σολομό ιχθυοτροφείου όπως αναφέρει ο Οργανισμός προστασίας Περιβάλλοντος. Αν μπορείτε να βρείτε στην αγορά σολομό «άγριο» και ελεύθερο, τότε ναι μπορείτε να τον προμηθευτείτε για να τον μαγειρέψετε στην οικογένειά σας με λιγότερο άγχος.

Ο σολομός συνδυασμένος με λαχανικά, γίνεται ένα πλούσιο σε καλά στοιχεία για τον οργανισμό γεύμα. Δεν απαιτεί μεγάλη και χρονοβόρα διαδικασία και τον αγαπούν πολύ, πραγματικά πολύ τα παιδιά.

Υλικά:

Θα χρειαστείτε τόσες λαδόκολλες όσες και τα φιλέτα σας. Έστω ότι θέλουμε να φτιάξουμε 4 μερίδες…
4 φιλέτα σολομού
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο ή σε ροδέλες
200 γρ αρακά
200 γρ καλαμπόκι κατεψυγμένο
200 γρ μανιτάρια
100 γρ. πράσινα φασολάκια
4 κλωνάρια μαϊντανό λεπτοκομμένα
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
προαιρετικά σκόρδο
λεμόνι

Τσιγαρίζουμε όλα μας τα λαχανικά και τα αλατοπιπερίζουμε. Στη συνέχεια πλένουμε καλά τα φιλέτα σολομού και τα στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.

Σε κάθε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε ένα φιλέτο σολομού. Χωρίζουμε στα 4 το μείγμα των λαχανικών και το προσθέτουμε από πάνω. Κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες. Τοποθετούμε τα 4 πακετάκια μας σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 200 για 30 λεπτά. Ανοίγουμε λίγο τη λαδόκολλα, με προσοχή να μην χάσουμε τα υγρά και αν θέλουμε κι άλλο ψήσιμο, ξαναβάζουμε μέσα για άλλα 10 λεπτά.

Πηγή: Arkoudos.gr