Παγωμένες μπάρες με σοκολάτα και καρύδα

Παγωμένες μπάρες με σοκολάτα και καρύδα

Ο συνδυασμός σοκολάτας με καρύδα είναι ονειρικός. Μπορείτε να τον φανταστείτε στην παγωμένη εκδοχή του; Τώρα που ο καιρός μας κάνει τη χάρη και αρχίζει να ζεσταίνεται, τα παιδιά ζητούν το γλυκάκι τους και συνήθως θέλουν αυτό να είναι παγωτό. Η καλύτερη επιλογή είναι να τους φτιάξετε μόνη σας το παγωτάκι τους ώστε να ελέγχετε και τι έχει μέσα αλλά και την ποιότητα των υλικών. Πέρα όλων των άλλων όμως, τη συγκεκριμένη γεύση δύσκολα θα τη βρείτε στα ψυγεία πέρα από το δικό σας. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε. Ας δούμε πώς…

Υλικά για 16 μερίδες:

Για τη στρώση της καρύδας:
4 κούπες (περίπου 400 γρ.) ινδική καρύδα άγλυκη.
½ κούπα κρέμα καρύδας
1/3 της κούπας σιρόπι σφένδαμου
Στη μύτη του κουταλιού αλάτι

Για τη στρώση σοκολάτας:
260 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
1/3 της κούπας κρέμα καρύδας

Ανακατεύουμε στο μίξερ την καρύδα μαζί με την κρέμα καρύδας, το σιρόπι σφένδαμου και το αλάτι. Όταν ενωθούν, βάζουμε το μείγμα σε τετράγωνο μεσαίο ταψάκι που να μπαίνει στην κατάψυξη, έχοντας στρώσει μέσα αντικολλητικό χαρτί. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Μετά από 30 λεπτά, λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα καρύδας. Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων ή δεν ξέρουμε πόση ώρα θέλει ο φούρνος μας για να λιώσει την κουβερτούρα, τότε επιλέγουμε μπεν μαρί. Λιώνουμε πρώτα τη σοκολάτα και μετά προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην παγωμένη στρώση της καρύδας και πασπαλίζουμε με επιπλέον καρύδα αν θέλουμε. Βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: Arkoudos.gr 

Share This