Εύκολη τάρτα λεμονιού: ανοιξιάτικη και φίνα

Εύκολη τάρτα λεμονιού: ανοιξιάτικη και φίνα

Η γεύση της τάρτας λεμονιού μετά από ένα γεύμα, μοιάζει σαν να θέλει να ξεπλύνει το στόμα. Δροσερή, τρυφερή, ανοιξιάτικη… με άλλα λόγια υ-πε-ρο-χη… Τα παιδιά θα τη λατρέψουν, το ίδιο η μαμά σας, ο μπαμπάς σας και οι φίλοι σας. Είναι εξαιρετικά εύκολη και με λίγα υλικά. Με τον καφέ του Σαββατοκύριακου είναι σωστό ποίημα. Την αγαπάμε την τάρτα λεμονιού.

Υλικά:

Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
80 γρ. Βούτυρο
αμύγδαλα ή φουντούκια θρυμματισμένα

Για την κρέμα:
1 ζαχαρούχο γάλα
κρόκους από 2 αυγά
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Σπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και στη συνέχεια το ίδιο κάνουμε και με τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε όλα μαζί: μπισκότα, ξηρούς καρπούς και βούτυρο.

Τα απλώνουμε σε ταρτιέρα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 180. Στην συνέχεια το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει ενώ ετοιμάζουμε την κρέμα.

Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το ξύσμα του λεμονιού και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Μόλις ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε ξανά.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180. Όταν η τάρτα μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια την βάζουμε στο ψυγείο.

Πηγή: Arkoudos.gr

Share This