Πως να φτιάξετε σπιτικό πελτέ ντομάτας

Πως να φτιάξετε σπιτικό πελτέ ντομάτας

Ο σπιτικός τοματοπολτός είναι κάτι τελείως διαφορετικό (και πολύ πιο νόστιμο) από εκείνον που μπορείτε να αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ. Χρειάζεται περίπου μια μέρα για να τον παρασκευάσετε (ευτυχώς δεν απαιτείται η παρουσία σας καθ’ όλη την προετοιμασία), και στο τέλος της ίδιας ημέρας θα έχετε στη διάθεσή σας αρκετό τοματοπολτό για να χρησιμοποιήσετε σε αρκετές συνταγές σας. Το χειροποίητο αξίζει την προσπάθεια κάθε φορά.

Χειροποίητος vs έτοιμος τοματοπολτός

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στο μυαλό μας τον τοματοπολτό ως κάτι πολύ βασικό που πρέπει να υπάρχει στο ντουλάπι μας, και το οποίο συχνά βρίσκεται στα σούπερ μάρκετ υπό τη μορφή κονσέρβας ή και χάρτινης συσκευασίας για ευκολότερη διανομή. Όσο για τις πιο παραδοσιακές εκδοχές τοματοπολτού που συνηθίζουν να πωλούνται στο μανάβικο, αποτελούν απλώς δοχεία πυκνού και συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας.


Share